top of page

COUP DE COEUR

Na een zoektocht van ruim vijf jaar vonden wij dit markante huis in Salveredonde om een B&B te beginnen. Elk cliché geldt ook voor ons. Het was liefde op het eerste gezicht. Binnen twee uur na de eerste bezichtiging tekenden we al het koopcontract! We wisten het meteen, dit is dé plek waar we een klein paradijs kunnen creëren om te koken, tuinieren, schrijven, om simpelweg te genieten van het goede leven én dat te delen met anderen.

 Wat we niet durfden vermoeden is dat alles hier op zijn plek valt. Meubels en kunst, stukken die we soms al dertig jaar hebben, lijken gemaakt voor dit huis. Ook wij voelden ons meteen thuis in de ruime, geborgen vertrekken en op het charmante Franse platteland.

 

L'ÉQUIPE

Gerard

Ontwerper in hart en ziel. Creëert als architect gebouwen en als kok de heerlijkste menu’s. Zijn hand is duidelijk herkenbaar in de renovatie van het huis en de gerechten op tafel.

Miek

Verpleegster van huis uit. Mens, huis of tuin verzorgen en verwennen zitten in haar bloed. Inmiddels heeft ze zich ook ontplooit als 

meubelstoffeerder, traktorchauffeur en tomatenteler.

Kim

Manusje-van-alles. Als ze niet schrijft voor (landschaps-) architecten of de boel een beetje organiseert, dan vind je haar achter de kruiwagen ergens op het land.

AUTRES TEMPS

We zijn niet de eersten en we zullen niet de laatste kasteelbewaarders zijn. Generaties lang was het huis in handen van dezelfde familie.

Het heeft gefunctioneerd als herenhuis van een rijke boer en later als zomerhuis om de warme stad te ontvluchten. Veel van de geschiedenis kennen we nog niet, maar de verhalen beloven veel goeds.

Er woonde ooit een zeer succesvolle jockey die paarden in de wei hield. Twee oude vrijsters, zussen, zouden zijde in de tuin hebben geteelt. Achtergebleven, gesigneerde houtskooltekeningen doen vermoeden dat er ook een artistiek talent in de familie was. De tekeningen hangen nu op de kamer La Joséphine. En er was de wereldreiziger. Overal waar hij kwam, verzamelde hij stekjes van bomen die hij thuis plantte. Et voilà, dat verklaart de gigantische sequoia’s in de tuin.

 

bottom of page